Kidnappnings-industrin

Taggar: Taggar:, , ,
Uppdragsgivare: Fri Tanke Förlag
Länk: fritanke.se/bocker/kidnappningsindustrin/

Loretta Napoleonis bok Kidnappningsindustrin redogör för hur jihaddistgrupper och flyktingsmugglare utnyttjar situationen som uppstått i samband med Syrien-kriget och Islamska staten. Korsitaket har formgivit inlagan, samt skrivit baksidestexten.

Människohandeln har växt om den illegala droghandeln. Jihaddistgrupper säljer västerländska gisslan för miljontals dollar varje år, medan flykting- smugglare pressar ännu större summor från desperata familjer.

I Kidnappningsindustrin ges en fängslande inblick i den motbjudande verklighet som uppstått i samband med kriget i Syrien och Islamiska Statens framfart. En verklighet som västvärlden delvis varit med och orsakat.

”I många år hade vi levt en monoton tillvaro, smugglat mest cigaretter från Algeriet till Mali och Västafrika. Men plötsligt materialiserades nya möjligheter. Vi började handla med vapen, droger, och sedan var det någon som fick en idé: vi testar med kidnappning.”

Loretta Napoleoni är journalist och analytiker. Hon är även rådgivare åt många regeringar och internationella organisationer i frågor om terrorism och pengatvätt. Exklusivt har hon samtalat med gisslanförhandlare, de som genomför räddningsuppdrag, tidigare gisslan och många andra.